Maartje & Kine – Sneeuwbeesten

Wat we nú hebben meegemaakt! Ons popkoor mocht op zaterdag 23 december meedoen bij de theatervoorstelling Sneeuwbeesten van Maartje & Kine in Leiden! Zij traden op in de Leidse Schouwburg en in de voorbereiding hadden ze koren uit de omgeving opgeroepen zich aan te melden voor deelname en een motivatie in te sturen. Dat hebben we gedaan en wij werden de gelukkigen. Eind september kwam de muziek beschikbaar en konden we aan de slag met repeteren. Gelukkig genoeg tijd om de puntjes op de i te zetten, want voor minder doen we het echt niet. En zeker niet als je in de Leidse Schouwburg mag staan :-). Het zou het absolute hoogtepunt uit onze koorcarrière worden.

We spraken af om eerst in de foyer alvast de nummers door te nemen die we na afloop van de voorstelling a-capella zouden zingen. Beetje gevoel krijgen met de ruimte en de akoestiek. Nou, dat was typisch een voorbeeld van een slechte generale. Het lukte ons niet goed om de juiste toon te pakken en te houden; we zaten er net een fractie naast. Het was ook zo spannend en de adrenaline liep al aardig op. We werden vervolgens opgehaald om naar de kleedkamer te gaan en daarna naar het podium voor de voorbereiding met Maartje en Kine. Wat zijn dat leuke meiden zeg, heel professioneel maar ook relaxed. Het oefenen ging lekker vlot en we kwamen er al veel beter in dan even daarvoor in de foyer. Maartje en Kine waren er heel enthousiast over.

Tijdens de voorstelling konden wij alles in de artiestenfoyer op een beeldscherm volgen. Ergens aan het eind van de voorstelling werden we opgehaald om het podium op te komen. En daar gingen we dan. Wat een geweldige ervaring! Eerder in de foyer nog niet zo goed op toon, maar nu ging het heerlijk. Stille nacht, Eenzaam wantje en We zullen doorgaan; het vele repeteren werd beloond en we genoten met volle teugen! Na afloop van de voorstelling zongen we nog een paar nummers a-capella in de foyer, waaronder de kerstnummers That’s Christmas to me en I’m dreaming of a white Christmas. We genoten nog na met Maartje en Kine en de vele familieleden en vrienden die waren komen kijken.

Een kleine ode aan onze dirigent Stuart is hier op zijn plek. Hij heeft veel geduld met ons moeten hebben en was steeds weer in staat ons op de juiste koers te houden. Zijn investering tijdens de repetitieperiode heeft ervoor gezorgd dat we met vertrouwen dit prachtige avontuur zijn aangegaan. Hulde!! Kijk hier voor een impressie van ons optreden.

(Geschreven door: Linda)