Midzomernacht Hortus Botanicus

Na een voorjaar dat zelfs na de IJsheiligen voor een wekenlange koude noorderwind zorgde was het zover. Midzomernacht… in de Hortus Botanicus in Leiden! Een wonderschone avond, goede temperatuur, droog weer en publiek dat van muziek houdt. Het optreden van ons popkoor vindt plaats bij “de Sterrenwacht”. Een superlocatie. Wat wil je nog meer!
Een bootje met een Gettoblaster, een blaffende hond, zwermen muggen of een vliegtuig dat overvliegt. Maakt niet uit want popkoor Heart & Soul doorstaat dit allemaal glorieus. De spirit van de koorleden spat ervan af. De afwisseling in het programma, geweldig en de afsluiter Uptown Funk, voor mij een redelijk uitgekauwd nummer, verrassend in een nieuw jasje met oranje- zonnebrillen en petjes Wat jammer dat ik hier niet langer deel aan kan nemen. Kip-pen-vel-len bij de nieuwe nummers. Ik denk dat ik donateur word. Dan krijg ik de opnames van de repetities op de app en kan ik op de hoogte blijven van het repertoire. Deze kan ik dan stiekem instuderen, een goede oefening voor mijn longfunctie.
Conclusie Popkoor Heart & Soul: fantastisch tijdens “Open Monumentendag”, geweldig op “Korenweekend Paradiso”, hierbij hoort zeker een sprankelend “Midzomernacht Hortus Botanicus”. Kijk hier voor een impressie!

(Geschreven door: Ank)