Open Monumentendag Leiden

Het zou misschien onwennig moeten voelen, na twintig maanden niet optreden met ons popkoor. Althans, niet optreden in het echie. Je weet wel, die driedimensionale wereld. Met echte mensen om je heen en je omgeving in geuren, kleuren en geluiden zonder een barrière van pixels. Zonder Zoom, zonder Jamulus, zonder ‘ik hoor je niet, wat zei je nou als laatste?’, zonder ‘mijn internet doet raar, ik haak af vanavond’, zonder vastgevroren gekke bekken of geluidsvertragingen.

Maar nee, het voelde als vanouds. Het was Open Monumentendag op zondag 12 september 2021 in Leiden. Onder het frisse groen op het Pieterskerkplein stond Popkoor Heart & Soul te zingen en dansen alsof we de afgelopen tijd niet anders hadden gedaan. Misschien met nét wat meer glimlach. Een schepje meer energie. Een snufje extra durf. Want het mocht weer en dat zouden wij laten horen ook! De onversterkte akoestiek was verrassend goed, de lindebomen hielden het geluid mooi gevangen, zodat onze harmonie vol naar voren werd geduwd.

De dag was prachtig, het publiek warm en groot. Met de anderhalve meter nog vers in het geheugen zaten trouwe familieleden en vrienden op de rijen klapstoeltjes, net zo blij als wij. Voorbijgangers bleven even staan langs de hekken en deden een spontaan dansje mee. Wij zongen iedereen toe. Of het nou over de liefde ging met Waterloo, de kracht in jezelf met onze gouwe ouwe Something inside so strong of hoe ‘a night on the town’ voelt met Uptown funk. Pianist Luuk en dirigent Stuart gaven, het koor gaf terug. En die positieve energie werd gevoeld.

Er zullen nog meer Open monumentendagen volgen. Maar die editie van september 2021, dát zal toch altijd een speciale blijven. Kijk hier voor een impressie!

(Geschreven door: Karen)