Optreden 14 mei 2017

Waterlelieconcert 14 mei Leidse Hout

Geschreven door: Marian

Op zondag 14 mei verzorgden wij als Popkoor Heart & Soul het middagprogramma in de serie Waterlelieconcerten in de prachtige tuin van de Leidse Hout. Deze concerten worden aangeboden door de Stichting Muziek Leidse Hout en de Vereniging Vrienden van de Leidse Hout. Het werd een prachtige middag waarbij wij ons heerlijke repertoire konden laten horen in het prieeltje naast de vijver met de waterlelies. Zowel de mensen op het terras van het Theehuis als het publiek bij de vijver zeiden te hebben genoten.

Het was wel spannend wat de weergoden zouden doen die middag. Het zag er aanvankelijk erg bewolkt uit. Maar alsof ze de klok erop gelijk gezet hadden: het regende alleen in de pauze van ons concert, zodat ons publiek tijdens onze optredens droog bleef.

Aangezien onze vaste pianist Rik helaas niet aanwezig kon zijn, hadden wij onze invalpianist Floris gebeld en hij had in twee dagen ons repertoire ingestudeerd. Wat een prestatie! We hebben immers niet de makkelijkste nummers. Onze dirigent Norman sleepte hem er goed doorheen. Met het nummer Firework maakten we van de gelegenheid gebruik om in te zingen en af te stemmen op de pianist. En het resultaat mocht er zijn.

We zongen vanzelfsprekend een aantal nummers uit ons vaste repertoire zoals Home, Demons, Something inside so strong, Viva la Vida en de Africa medley. Maar ook ons nieuwe nummer Bohemian Rhapsody kwam goed uit de verf.

Hoogtepunten waren wel de nummers met onze geweldige solisten. Jenny met One love, Diane met Man in the mirror en Jantien met I found. We waren allemaal supertrots. Jammer dat Gabriellas Song dit keer niet op ons lijstje stond, maar dat zingen we dan wel weer tijdens een volgend optreden.

Na twee keer 45 minuten gezongen te hebben, waren we nog niet eens klaar met ons programma en moesten we nog een keuze maken welk nummer de afsluiter zou worden. Met Empire State of Mind brachten we als klap op de vuurpijl een ode aan New York. Het publiek en de organisatie waren zichtbaar blij met ons, dus misschien smaakt het optreden wel naar meer en worden we nog eens uitgenodigd door de Vereniging Vrienden van de Leidse Hout.

Bedankt allemaal voor de leuke middag!