Optreden 10 september 2017

Op zondag 10 september 2017 waren we weer uitgenodigd om te komen zingen in het kader van Open Monumentendag in Leiden. Deze keer stonden we in de voormalige Huishoudschool aan de Groenhazengracht. Aangezien dit pand nu wordt verbouwd tot appartementen die erg in trek zijn, was er veel publiek. De ruimte die men voor ons bedacht had, was aan de kleine kant. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Want hierdoor stonden de mensen zo dicht bij ons dat de interactie over en weer heel goed was. Norman, onze dirigent, stond zelf ook te swingen en nodigde hiertoe ook de jongste kijkers en luisteraars uit.

Onze nieuwe pianist Luuk, studerend aan het conservatorium in Haarlem, speelde voor het eerst tijdens een optreden met ons mee. Hij had ons pas twee keer tijdens een repetitie begeleid en overtrof onze verwachtingen. Wat ging het goed!

We hebben uiteindelijk twee keer een set van meer dan drie kwartier heerlijk gezongen. Deze keer stonden er nummers op ons programma zoals Firework, Home, Demons, Something inside so strong, Viva la Vida, May it be en Bohemian Rhapsody. Het publiek tijdens de eerste set is bovendien getrakteerd op de solo van Karen met de Zweedse uitvoering van Gabriellas Song. Wat zingt Karen dit toch prachtig! Verder hebben wij achteraf gehoord dat we het publiek echt verrast hebben met onze grappige choreografieen bij Let me entertain you, Rain, Mercy, September en de Africa medley. Bij deze laatste nummers deed iedereen gewoon mee. Zo zie je maar weer hoe aanstekelijk het is om lekker enthousiast te zingen en te dansen met elkaar. Wij kijken terug op een erg leuke middag. Hopelijk worden we volgend jaar weer gevraagd om te komen zingen in een van de bijzondere monumentale panden in Leiden.