Open Monumentendag 2019

15 september 2019 Open Monumentendag Stadhuis Leiden
Dit jaar doen wij weer mee met Open Monumentendag. Wij hebben al op diverse locaties gezongen, afwisselend, verrassend en leuk maar…. “Het Stadhuis van Leiden” is wel een kers op de taart. In 1926 is het Stadhuis afgebrand, de koude en het bluswater veranderde het Stadhuis in een ijspaleis. Mijn oma van vaders kant, nooit verder gereisd dan een afstand van 50 km, vond dat zij veel in haar leven had gezien en daarvan was het IJspaleis het hoogtepunt!
We zingen sinds mei in een andere outfit. Deze werd de laatste repetitie nog even onderworpen aan een Fine-tuning, nee, geen prints, te licht of kan het iets donkerder. Klein detail, lipstick op. Ook de verworven spiegeldieren van Naturalis voor degenen die deze nog in een bezit hebben graag opspelden.
Familie, vrienden en bekenden (oud koorleden) krijgen via Whatsapp een tip toegezonden, het is ook lapjesdag ….. en het werkt. Het zonnige weer was vast ook een pré.
Aan de Breestraat de trap op, voor enkelen mogelijk een déjà vue, je komt in de ontvangsthal. Veel glas en marmer. Rechtsaf is de Burgerzaal, hier treden wij op. Ook glas en marmer. Aan de akoustiek zal het niet liggen. De vleugel wordt bespeeld Luke. Stoelen voor publiek zijn allemaal bezet. Mensen zitten in de raamkozijnen. Wij krijgen van Stuart de laatste instructies. Niet te hard zingen, niet nodig en let op mij! NB: bij de 2e set heeft hij dit herhaald.
1e set Cheap thrills 2e set Bohemian rhapsodie
Run to you Some nights
Something inside Demons
One love, solo Jenny I Found, solo Jantien
Geronimo, solo Jenny African medley
Home Run to you
African medley , solo Wieneke Cheap thrills
(sikulandile/hlonolofatso/amavolo

En ja, we zingen twee nummers dubbel!
Kippenvellen over het lijf, ogen gesmeerd met traanvocht, als ik erover praat voel ik het gewoon weer hier- hand op het hart leggend en wat een spirit hebben jullie en die dirigent, hij trekt jullie mee, je ziet het gewoon! Het plezier spat er van alle kanten af. Dat zijn de opmerkingen die ik gehoord heb. Hoe groot kan een compliment zijn? Bomvol seretonines nagenieten en dinsdag a.s. nieuwsgierig naar de repetitie want we beginnen met een nieuw repertoire………