Oefenen met Big Deal

Op 18 maart 2014 was het zo ver, oefenen met een band. Bij binnenkomst al behoorlijk wat ritmisch lawaai. Het is de avond dat onze oren en stemmen werden getest, maar wat een energie en plezier. We hebben met elkaar een paar nummers gezongen en gespeeld, het klikte eigenlijk al snel, de zangeres Sieb was erg nerveus, na het eerste nummer werd dat beter. Samen is er een nieuw nummer ingestudeerd namelijk een nummer van U2 wat zich heel goed leent voor koor en band. Liane zou trots op onze bewegingen zijn geweest, een andere opstelling, muziek en veel dansen. Een koorlid zei radio ga ga vind ik niets aan maar met de band klinkt het geweldig. We waren blij met de pauze, onze stemmen smeren met koffie en thee ( drankjes naderhand). Onder aanvoering van Norman werden we gestimuleerd hard te zingen. In de pauze speelde de band door, praten ging bijna niet, hoefde ook niet, het plezier spatte ervan af.

Het tweede deel van de avond moest er ook aan afstemming gewerkt worden, sommigen gezichten werden roder en roder, het werd steeds warmer in de school. Er stond een koorlid in een hemdje te zingen. De bandleden van Big deal hadden ook zichtbaar plezier, zij hadden vooraf geoefend en nu kwam het aan op fine tunen. Het lukt om er een mooie avond te maken. Na het oefenen speelde de band ook door en is er nog even gedanst.

25 maart, de tweede oefenavond met band. De muzikale begeleiding is iets zachter,  waardoor de zang iets beter uitkomt, de stemmen worden warm gezongen en dan gaan we snel beginnen. Hit the road Jack is het eerste nummer en dat klinkt als snel goed. Bij Proud Mary moeten we smeren, Norman beweegt bij zijn uitleg en dan gaat het hele koor swingen, vele stralende gezichten en een mooi geluid. Dit is de laatste avond van het gezamenlijk oefenen, op 6 april is het optreden voor familie, vrienden en diegene die willen komen kijken. Het belooft iets leuks te worden met elkaar.