Waterlelie concert zondag 19 mei 2019

Zondag 19 mei Waterlelie concert.
Wat waren we blij toen we hoorden dat we dit jaar weer in het Leidse Hout een concert mochten verzorgen. De omgeving, de sfeer en de open lucht maken altijd een bijzonder feest van dit concert! Dan is het natuurlijk altijd nog even afwachten of de weergoden ons goed gezind zijn, maar we kregen in de ochtend het goede bericht; Het gaat door!
Dus verzamelden we allen op tijd en konden elkaar nog even bewonderen in onze nieuwe kledingstijl. Iedereen had zijn best gedaan en het zag er prachtig uit.
Er was een hoop publiek aanwezig, familie, vrienden kennissen en geïnteresseerden. Iedereen leek wel iemand mee te hebben genomen dus dat maakt het dan nog eens extra leuk! Na een bemoedigd praatje van Stewart, die ons vooral op het hart drukte ervan te genieten, mochten we om 14:45 het podium betreden.
We begonnen met het nummer Geronimo om gelijk wat energie te geven. Het was de eerste keer dat we dit nummer deden en dat maakt het altijd wel een beetje spannend. Vervolgens kwam het nummer Demons, prachtig, krachtig en fijn vertrouwd. Het nummer daarna, Run to you, was een nummer wat we afgelopen tijd veel geoefend hadden en we heel graag goed wilden overbrengen. Een ontzettend mooi, grotendeels a capella nummer met mooie stem harmonieën. En het ging hartstikke goed!
Met het nummer Something inside so strong komt er dan weer een hele andere energie naar boven in het koor en publiek. Het kleine groepje solisten geeft het nummer nog net wat extra’s, en iedereen genoot van de kracht van dit nummer.
Als laatste nummer van het eerste blokje deden Cheap Trills. Zingen en swingen, een heerlijk combinatie!
We hadden even 5 minuten pauze gehad om de stem te smeren en alvast even bij het publiek te horen wat ze ervan vonden natuurlijk! Die waren erg enthousiast. Dus met veel plezier gingen we het podium op voor het 2 blok.
Dat begonnen we met Some Nights. Een lekker krachtig begin, gevolgd door Home om dit gevoel nog even door te zetten.
Met de nummers Honolofatsa en Amavolovo wilden we ons enthousiasme voor de Afrikaanse muziek delen met het publiek en dat werd weer goed ontvangen. En met op de achtergrond de geweldige kreten van Jenny, was ze toch een beetje deel van ons optreden en maakte de performance helemaal af!
Met de klassieker Bohemien Rhapsody hadden we een prachtige afsluiting van ons concert. Wij hebben genoten en het publiek volgens mij ook. Hopelijk volgend jaar weer. Met grote dank weer aan Stewart en Luuk onze steun en toeverlaten!!

Optreden Paradiso 20 januari 2019

Optreden 25 november de Nobel in Leiden

Wat hadden we er zin in, het eerste optreden met onze nieuwe dirigent Stuart! Na samen maar 2 repetites te hebben gehad vonden we het ook wel een beetje spannend.
Maar vooral met goede zin verzamelden we ons zondag 25 november in de Gebroeders Nobel voor het Leids korenfestival. Daar mochten we samen met 15 andere koren een optreden verzorgen.

We konden in een aparte ruimte even inzingen en de stemming zat er al snel goed in. Een klein dingetje was echter wel dat onze pianst Luuk er nog niet was. Niets voor hem… Hij bleek onderweg gelukkig, maar de vraag was of hij het zou halen met de drukte in Leiden.

Toen we naar het podium moesten werd er snel besloten om het programma iets om te gooien, We zouden starten met ons Afrikaanse nummer Honolofatsa, omdat we die ook a cappella kunnen doen. We hebben alles gegeven en stonden heerlijk te swingen.
Tijdens het aplaus kwam gelukkig Luuk het podium op en hadden we onze steun en toeverlaat weer bij ons!

Stewart had inmiddels met zijn persoonlijkheid ook al indruk gemaakt op het publiek en we konden in goede stemming verder met onze liedjes. Bohemian en Demons waren weer prachtig en ook op de inleving hebben extra ons best gedaan.

Onze knallende afsluiter was Cheap Thrills. Wat een energie geeft dat nummer!

Het was weer een feestje. En deze eerst samenwerking op het podium met Stuart beloofd veel goeds!

Door Gerda

Events4You-Stichting Edukans

“Het meest Afrikaanse koor van Leiden”, zo worden we wel eens genoemd. Mensen die na die aanbeveling naar ons komen luisteren, kijken misschien wel wat raar op als ze ons zien staan. En toch, als de Afrikaanse yell door de ruimte schalt, waan je je even op de Serengeti.

Lees meer

Optreden 4 november 2017

Het bestuur besloot in het vroege voorjaar – in samenwerking met Norman – om ons koor aan te melden voor deelname aan het BALK TOP-festival van 4 november. Dit landelijke koren-festival wordt eens in de twee jaar georganiseerd en dit jaar was congresgebouw de Doelen ‘the place to be’. Voor de aanmelding moesten we ook gezongen delen van een aantal nummers insturen, waarmee we hard aan de slag zijn gegaan. En dat resulteerde in plaatsing in de eerste klasse voor grote koren (meer dan 30 deelnemers)! We wisten eigenlijk niet wat we konden verwachten, maar opgetogen vertrokken we die vroege ochtend van 4 november richting Rotterdam. We waren namelijk als één van de eerste koren aan de beurt. Wat een prachtige locatie is de Doelen voor zo’n evenement; veel zalen, groot en klein en veel bewegingsruimte.

We hadden een inzing-ruimte toegewezen gekregen en daar bleek al snel dat we er allemaal enorm veel zin in hadden. Omdat Luuk niet aanwezig kon zijn, had hij collega-pianist Hans bereid gevonden ons te begeleiden. En wat ging dat lekker! Al snel werden we verwacht voor ons optreden en moesten we in de coulissen opstellen. Daar konden we onze zenuwen een beetje onder controle proberen te krijgen, want we zouden in de grote zaal gaan optreden. Er was voor elk optreden een vast tijdsblok. Gelukkig konden we alle nummers zingen die we van tevoren hadden opgegeven, waaronder het nummer ‘I found’ met een solo van Jantien. Ze deed dit vol overgave en dat kwam echt wel binnen; zowel bij het publiek als bij ons! Na ons eigen optreden hebben we kunnen genieten van optredens van andere koren. Er stond ook een workshop met Henk Poort op het programma. Hij liet ons zien en ervaren hoe we de Lax-Vox kunnen gebruiken ter ondersteuning en herstel van de stem. Zie https://www.universalvoice.nl/site/stemoefening-lax-vox

De jury-leden hadden in hun reactie positieve woorden over de uitspraak, het enthousiasme en de energie die we geven. Daarnaast kregen we tips over hoe we een aantal zaken verder kunnen uitbouwen en ons verder kunnen blijven ontwikkelen. Heel waardevol! We hebben eigenlijk ook niet echt het gevoel gehad voor een jury te zingen. Volgens mij is dat de kracht van dit festival; met plezier zingen, er het beste proberen uit te halen en met de tips verder gaan. Ik denk dat ik namens alle aanwezige koorleden en Norman kan zeggen dat dit een onvergetelijke ervaring is geweest. Wat mij betreft over twee jaar weer!

Groetjes, Linda