19 januari 2020 Paradiso

Optreden tijdens de korendagen in Paradiso is altijd geweldig. De sfeer in Paradiso is altijd goed en het blijft heerlijk om een kijkje in de keuken te nemen van andere koren. Maar het is toch bovenal de locatie die de spanning doet stijgen. Het blijft eervol in deze prachtige kerk op te treden op het podium waar de groten der aarde ons al voor zijn gegaan.

Het optreden begon met weken voorpret. De repetities kregen meer focus en de puntjes op de i werden gezet. Er werd aan onze 20 minuten performance nog gesleuteld en zelfs de kleding kreeg een generale repetitie.

Even leek de laatste voorbereiding iets te hebben gejinxt. Spreken over ‘wat te doen bij uitval van onze topsolisten’ riep de situatie over ons af. Jenny bleek snipverkouden en we kregen per app de opdracht nog even een ander nummer ter vervanging in te studeren. Gelukkig bleek Jenny op tijd hersteld. Ze zong zonder spoor van ziekte prachtig én superrelaxed ons openingsnummer ‘One love’. Jantien zong samen met het koor het onbekende maar intense ‘I found’. Haar mooie stem, tezamen met de performance hebben de boodschap goed overgebracht.
Nieuw in ons repertoire was de medley van Aretha Franklin. Daar konden we al onze energie in kwijt en als vrouwenkoor hebben we bij ‘Think’ en R.E.S.P.E.C.T. duidelijk laten blijken dat wij ons mannetje staan.
Het laatste nummer was ‘Run to you’, de zaal was muisstil. We hebben begrepen dat we mensen hebben geraakt, het mooiste compliment dat je kunt krijgen als koor.

Het afgelopen jaar hebben we met Stuart heel hard gewerkt aan de performance. Niet een kunstje of een choreografie, maar met heart and soul laten zien dat we iets willen zeggen met de tekst. Dat we daar enorm in zijn gegroeid was heel duidelijk bij dit optreden.

We kijken allemaal tevreden terug. Hoewel Stuart niet aanwezig kon zijn, stonden we dankzij de deskundige en enthousiaste begeleiding van Marlous niet stuurloos voor de zaal.
Op 9 Mei kunnen we in Rotterdam weer laten zien wat we kunnen. We hopen jullie dan allemaal te zien.