Korenweekend Leiden

Wat blijft het toch een feest om op te treden met ons popkoor! En dat gevoel werd nog versterkt door de heerlijke kerstsfeer in Leiden. Op zaterdag 10 december zongen we twee sets van 30 minuten. Dit keer geen jury (of hier en daar toch een familielid…;), maar vooral verbinding maken; met elkaar en met de toeschouwers.

We mochten de eerste 30 minuten binnen in de vintage department store (de oude V&D) zingen. Vlak naast de ingang aan de Aalmarkt begonnen we onze plek in te richten; tussen de rekken met broeken, shirts en stola’s (!) baanden we ons een weg voor een strategische positie voor de piano en op zoek naar stroom. Het werd al aardig druk in de store en we zagen veel bekenden, waaronder een aantal oud-koorleden. Wat leuk dat we altijd nog door hen gevolgd worden. We stonden voor het eerst in de nieuwe opstelling, op zogeheten klankkleur. Hoe onze dirigent Stuart het voor elkaar krijgt om onze stemmen zo mooi op elkaar te laten aansluiten is mij een raadsel. Daar moet je echt een professional voor zijn en dat is hij! En wat deden we het allemaal hartstikke goed! Ga er maar aanstaan, niet meer bij je vertrouwde eigen stemgroep, maar tussen de anderen in. In het repertoire van deze dag zaten natuurlijk ook twee kerstnummers, waarvan één een heerlijke meezinger. De akoestiek was fantastisch en we hebben er een tof half uur van gemaakt.

Nagenieten kon pas later op de middag, want binnen een half uur moesten we klaarstaan voor de volgende 30 minuten. En dat was buiten op het plein bij het Stadhuis…. Het was behoorlijk koud en dat werd zingen met jas, sjaal en handschoenen aan. Het paste helemaal bij de kerstsfeer. Toch lukte het onze pianist Luuk om (zo leek het tenminste) probleemloos te spelen. En buiten is toch een ander verhaal hoor. Tijdens één van de nummers klonk bijvoorbeeld even keihard de muziek van de ijsbaan er doorheen. Een uitdaging die we nog niet kenden, maar Stuart nam ons mee of er niets aan de hand was. Gelukkig waren we al goed op stem gekomen tijdens de eerste 30 minuten en konden we ons weer helemaal geven.

En toen kon het nagenieten beginnen en dat deden we met o.a. een ouderwetse mok warme chocomel (met slagroom!) bij City Hall. Even heerlijk met elkaar ervaringen delen, want dat vinden we ook een belangrijk onderdeel bij dit fantastische koor. We gingen opgetogen naar huis met in het vooruitzicht een optreden in Amsterdam tijdens de Paradiso korendagen 2023. Kijk hier voor een impressie van het korenweekend!

(Geschreven door: Linda)